Què més has de saber sobre la vacunació de la grip?

950 Views 0 Liked

Quan ens hem de vacunar?

La vacunació es recomana entre els mesos d’octubre i novembre, tot i que també es pot realitzar fora d'aquest període.

El seu efecte dura un any

Els virus gripals canvien contínuament. Per aquesta raó cal vacunar-se cada any, ja que la vacuna es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern.

La vacunació em pot provocar la malaltia? 

La vacuna s'elabora a partir de virus gripals morts, per això mai no pot produir la malaltia.

Un cop aplicada pot produir molèsties locals lleus, però rarament febre o malestar.

Està contraindicada en cas de malaltia aguda, i si hi ha hagut al·lèrgia a una dosi anterior o a algun component de la vacuna.

  

Puc agafar la grip de tota manera?

La majoria de persones vacunades no contrauran la grip tot i que la vacunació no sempre impedeix contraure-la.

Les persones vacunades de la grip tenen una probabilitat més baixa de contagi, però s’ha de tenir en compte que un dels objectius principals de la vacunació no és solament evitar la infecció, sinó la prevenció de les complicacions que pot comportar la infecció pel virus de la grip.

Cal tenir en compte que la vacuna protegeix contra la grip, però no contra el refredat comú (no hi ha vacunes contra el refredat) ni contra altres infeccions respiratòries víriques que poden donar unes símptomes molt similars i que poden confondre’s amb un episodi gripal i per als quals la vacunació antigripal no té cap efecte preventiu.

  

Les persones a les quals els està indicada la vacuna poden rebre-la gratuïtament al seu centre d'atenció primària de salut.

 

Posted in: Category