Detecció precoç càncer de còlon i recte

992 Views 0 Liked

El càncer de còlon i recte és un dels més freqüents entre els homes i dones de més de 50 anys. El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte s'adreça a la població d'entre 50 i 69 anys i consisteix en fer-se cada dos anys, una senzilla prova a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista. Si es detecta a temps, és més fàcil de tractar.

Quins símptomes dóna el càncer de còlon i recte?

La majoria de vegades el càncer no produeix cap molèstia fins que la malaltia està avançada. Si presenteu sang en les deposicions, canvis en els hàbits intestinals durant més de sis setmanes, pèrdua de pes o cansament inexplicables o malestar abdominal persistent, heu de consultar al vostre metge.

Com puc participar al programa?

Si viviu en una de les àrees on ja s'ha posat en marxa el Programa, rebreu una carta a casa que ens heu de portar a la farmàcia. Nosaltres us facilitarem el kit per fer la prova a casa i us explicarem com fer-la. Al municipi de Salt, el programa està actiu des del 2 de gener fins el 31 de juliol de 2019.

Com rebo el resultat?

El resultat final serà comunicat per correu o per telèfon en unes setmanes.

Quin és el resultat?

Si el resultat de la prova es troba dins la normalitat, és molt poc probable que tingueu un càncer de còlon i recte. Tot i així, si teniu molèsties heu de consultar al metge. Passats dos anys, us tornaran a oferir de fer la prova. 

Si en la prova es trobessin indicis de sang, és probable que tingueu una lesió benigne; només en pocs casos la sang s'explica per la presència d'un càncer. Davant d'aquest resultat, us proposaran fer-vos una colonoscòpia, que és una exploració de l'interior de l'intestí. La colonoscòpia es fa amb sedació i té un risc baix de complicacions. A més, permet prevenir el càncer de còlon i recte extirpant els pòlips que podrien malignitzar.

NO T'HO PENSIS MÉS, LA PREVENCIÓ ÉS A LES TEVES MANS! PARTICIPA-HI!

Posted in: Category